Rólam

Rólam

Nő, Anya, Feleség, Gyermek,Testvér és még megannyi szerepben vagyok jelen az Élet színpadán. Vagyok teremtő, alkotó, aki megörökíti a pillanatot egy fényképezőgép segítségével és aki létrehoz egy festményt a sajátos látásmódjában. Nincs két egyforma pillanat, ahogy kép és festmény sem, mégis ezek azok az eszközök, melyek segítségével az emberek képesek átélni ugyanazokat az energiákat, azt a pillanatot ami megörökítésre került.

Hitem szerint minden emberben ott az Isteni szikra, melyből képes kibontakozni és csodákat tud létrehozni. Minden egyes alkotás egy kis darabka az alkotóból, és a megörökített pillanatból, az egyén, lelke egy kis részét hagyja a művében. Azt a látásmódot, ahogy ő a világot szemléli. A festés, fotózás nekem az az állapot, amikor kikapcsol az elmém, mikor megszűnik minden körülöttem.

A vászon egy új kezdet, egy új lehetőség, melyen létrejön valami, ami az emberi érzékszerveken túl is érzékelhető. Egy benyomás, egy érzet jelenik meg, mely hat a szemlélőre. Egy kép képes megváltoztatni a teret, megtölteni egy helyiséget olyan energiával, amire szüksége van annak, akinek készült.

A fotózás a pillanatot jelenti számomra, azt a pillanatot, ami egyszeri és megismételhetetlen ugyanabban a formában. Egy mosoly, egy pillantás, egy mozdulat, egy élmény megtapasztalása, megannyi történés, érzelem egy adott kontextusban, ami csak akkor adatott meg mikor a kép készült ezekben a helyzetekben.

A képek érzéseket képesek kiváltani az emberekből, amikor a látvány során azonosul az alkotással és ezáltal újra átélheti azt a pillanatot, melyet az alkotó megörökített. Minden ember mást lát egy-egy képben, legyen az fotó vagy festmény, a saját világát, nézőpontját vetíti rá, ezért ad mindenkinek mást az alkotás.

Az általam készített fotókon, festményeken keresztül kívánom, te is éld át azt, amit nekem adott a pillanat, mikor az létrejött. Ha megszólított valamelyik alkotás, úgy érzed az otthonodban a helye, akkor kérlek írj üzentet.

Csodákkal teli napot kívánok!

Rita


Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük